Hermoratahieronnan jälkeen olisi hyvä juoda runsaasti vettä. Tämä tehostaa kuona-aineiden poistumista elimistöstä ja voi helpottaa paranemiskriisin aiheuttamia oireita. Hoidon jälkeen tulisi välttää fyysistä rasitusta ja antaa elimistön rentoutua ja levätä. Näin hoidosta saa parhaimman hyödyn.

Miten usein käydään hieronnassa

Hermoratahieronta sopii yksittäisenä hoitona rentoutumiseen. Kroonisiin vaivoihin parhaimmat hoitotulokset saadaan käymällä viiden hoitokerran sarja. Sarjahoito tapahtuu noin viikon välein. Tämän jälkeen hoitoa jatketaan 2-6 viikon välein asiakkaan omien tarpeiden mukaan.

Mikä on paranemiskriisi?

Varsinkin kroonisissa sairauksissa hoito saattaa aiheuttaa aluksi muutoksen huonompaan suuntaan. Tällaisissa tapauksissa hoidettavan vointi muuttuu tilapäisesti huonommaksi, koska elimistöstä poistuu valtavia määriä kuona-aineita. 

Asiakkaalle voi tulla epämiellyttäviä tuntemuksia, kuten päänsärky, kuume, ihottuma, liman eritys, kivut jne. Oireet voivat olla hyvin yksilöllisiä. Ne ovat merkki siitä, että keho alkaa puhdistumaan. Hoitoa kannattaa siis jatkaa, koska oireet ovat aina ohimeneviä ja ne häviävät hoidon jatkuessa. Kaikille edellä mainittuja oireita ei tule laisinkaan tai ne ovat hyvin lieviä.

Hermotuksen kuntoutuminen voi nostaa esiin myös piilovaivoja. Ne ovat vaivoja ja hermotusvajeita, jotka eivät ole hälyttäneet. Myös vanhat vaivat voivat nousta hetkeksi pintaan. Kerro vaivoistasi aina hierontaan tullessasi, niin sinulle pystytään suunnittelemaan paras mahdollinen hoito. Yhdellä hoitokerralla voidaan ottaa huomioon monia eri vaivoja ja oireita.